2013-11-17 Dosemem nere mellan 03 och 11.30 idag

Det gick lite snett efter databasflytten som gjordes i lördags kväll så mellan 03 och 11.30 idag har det inte gått att komma åt Dosemem. Nu är felet åtgärdat och förhoppningsvis skall allt flyta på utan problem framöver.
Agneta Toresson

2013-11-16 Databasstrul

Det har varit mycket strul med databasen för Dosemem det senaste. Det har gjort att man får felmeddelande stup i kvarten när man försöker spara värden, söka och se statistik. Ikväll klockan 23.00 skall detta åtgärdas. Dosemem kommer därför inte vara tillgängligt mellan ca 23.00 och 23.20. Jag hoppas inte det skall ställa till med allt för mycket bekymmer. Hör av er om ni har några frågor om detta.
Agneta Toresson

2013-08-26 Stark med diabetes typ 1

Ta gärna del av filmen Stark med diabetes typ 1 på youtube.
Agneta Toresson

2013-06-03 På Dosemem-fronten inget nytt

Det kommer inte komma några nya större Dosemem-releaser på ett tag. Men supporten fungerar som vanligt och jag tar fortfarande gärna emot feedback och felrapporter. Även önskemål att ta itu med längre fram tas tacksaamt emot!

Ha det gott i solen!
Agneta Toresson

2013-03-24 Konferens av och för oss som har diabetes

Hej! Den 18-19 maj kommer det vara en konferens i Katrineholm för alla med diabetes.
Det kommer jätte intressanta föreläsare och vi kommer ha tid för frågor, diskussioner och att lära av varandra.
Låter det intressant? Läs mer här.
Agneta Toresson

2013-01-19 Servern uppdaterad

Uppdateringen slutförd och nu skall allting fungera som vanligt igen.
Jag ligger efter med att release ny funktionalitet och utvecklingstakten kommer vara låg ett tag. I iPhone-appen finns en del buggar fortfarande och de skall tas itu med. Jag återkommer med tidpunkt för release längre fram.
Agneta Toresson

2013-01-16 Underhållsarbete natten mellan 18 och 19 januari

Klockan 00 till 02 natten mellan fredag och lördag den 18 och 19 januari kommer Dosemem uppdateras. Under den tiden kan det förekomma att Dosemem-servern ligger nere och att det inte går att koppla upp sig mot den.
Agneta Toresson

2012-12-17 På Dosemem-fronten intet nytt

Men det betyder inte att det inte händer något! Jag arbetar på för fullt för att få färdigt en ny version med anpasnsingar för er som använder pump och kör på Android.

Listan över önskemål börjar bli lång så jag skall verkligen se över hur jag skall kunna beta av den så fort som möjligt. Fortsätt ändå gärna rapportera in önskemål och fel.
Agneta Toresson

2012-10-25 Testare till Dosemem

Det har blivit många som använder Dosemem vilket är jätte roligt! Nu behövs det fler som testar Dosemem innan nya versioner släpps på Google Play och App store. Vill du vara med och testa nya versioner innan de kommer ut på Google Play och App store? Hör i sådana fall av dig till agneta@dosemem.se.
Agneta Toresson

2012-10-23 Egna måltidstyper

I Android och på webben går det nu att lägga in sina egna måltidstyper. Samma funktion är på gång även i iPhone-appen, kommer om ca 3-4 veckor.
Agneta Toresson

2012-10-16 Vinnarna av presentkoder till druvsocker.nu är utsedda!

Tack för alla svar på utvärderingsmailet! Vi kommer gå igenom alla svar och använda i det fortsatta arbetet med Dosemem. Vinnarna av presentkoderna till druvsocker.nu har dragits och meddelats via mail!
Agneta Toresson

2012-10-01 Omstart av servern i samband med enkät-utskicket

Servern som Dosemem körs på behövde startas om idag vid 11.30. Vi ber om ursäkt för eventuella störningar som det orsakade.
Agneta Toresson

2012-09-30 Utökad statistik på webben och buggrättningar i Android-appen

Statistiken på webben har kompletterats med bla hur många procent av blodsockervärdena som ligger under respektive över gränsvärdena, samt med antal enheter insulin som har tagits. Procentvärdena är ett komplement till standardavvikelsen för att ge en uppfattning om hur mycket eller lite blodsockret svänger.

Dessutom har ett antal fel i Android-appen rättats. Skrollningen som inte fungerade på vissa mobiltelefonsmodeller skall nu fungera!

På att göra-listan står nu bland annat:
Stöd för 100/500-regeln,
Anpassa apparna för pumpanvändare
Göra måltidslistan i apparna anpassningsbar.
Agneta Toresson

2012-09-21 Verifiering/inloggning

En bugg i verifieringen/inloggningen gör att appen kraschar på vissa Android-mobiler. Felsökning pågår. Ny version kommer så fort felet är rättat.
Agneta Toresson

2012-09-18 iPhone-appen lanserad

Nu finns även nya versionen av Dosemem att ladda ner från App store!
Agneta Toresson

2012-08-27 Automatiskt doseringsstöd

Nu är nya versionen av Android-appen lanserad! Doseringsstödet är nu inbyggt i loggningen av data. Fortfarande är Dosemem en prototyp och alla synpunkter och kommentarer är tacksamma, både positiva och negativa!
Det dröjer ett tag innan nya versionen av iPhone-appen är tillgänglig på App store, men den är på gång!
Fel i Mål-funktionen är nu rättade och en utskriftvänlig version av dagboken på webben är tillagd.
Tack till alla som hör av sig!
Agneta Toresson

2012-08-24 Användarträffar i Göteborg och Falköping

I september kör Dosemem tillsammans med Göteborgs och Falköpings diabetesförening igång med användargrupper! Är du intresserad av att testa, vara med och påverka Dosemem och tycker om att träffa folk över en fika? Vi kommer träffas på Noveau i Falköping och I Göteborg träffas vi på Le Pain Francais på Engelbrektsgatan 32, se tider nedan. Det blir diskussioner om appar, hur Dosemem skall fungera för att vara enkelt och motiverande att använda och annat som har med diabetes att göra. Det krävs inget medlemskap i diabetesföreningen för att vara med, var och en står för sitt eget fika.
Håller i träffarna gör jag/Agneta Toresson, 42 år, som har utvecklat Dosemem och haft diabetes sedan 4-årsåldern. Kontakta Agneta Toresson på 0702-441291 för mer information och anmälan. Det är inget krav att vara med på alla tillfällen!

Datum/Tid Göteborg:
10 september 18.00-19.30 Första fikat på Le Pain Francais
17 september 18.00-19.30 Informationsträff Diabetesföreningen i Göteborg
15 oktober 18.00 Le Pain Francais
12 november 18.00 Le Pain Francais
10 december 18.00 Le Pain Francais

Datum tid Falköping
5 september 18.00-19.30 Första fikat i Falköping
3 oktober 18.00 Noveau
5 november 18.00 Noveau
3 december 18.00 Noveau

Välkomna!
Agneta Toresson

2012-08-24 Ny version av Android-appen inom kort

Under sommaren har både Android- och iPhone-appen designats om för att göra doseringsstödet mer automatiskt. I och med det kommer Ny post-vyn uppdateras. Håll utkik efter nya versionen efter helgen! iPhone-appen dröjer som vanligt någon eller några veckor, men den är färdig för review.
Agneta Toresson

2012-07-11 Semesterlugnt, men vidareutveckling pågår

Även om det är lite stiltje på utvecklingsfronten av Dosemem så sker vidareutveckling. Dosemem designas om så att doseringsstödet blir mer integrerat i loggningen av data.
Förutom det så gjorde en bugg att det inte gick att aktivera nya konton måndagen den 10 juli t.o.m. tisdagen den 11 juli. Buggen är nu rättat och aktiveringen fungerar igen.

Ha en skön sommar!
Agneta Toresson

2012-05-31 iPhone-versionen och kommande funktioner

Nya iPhone-versionen finns sedan några dagar att ladda ner från App store. Nya funktioner är på gång, bland annat att kunna välja måltidskommentar från tidigare ifyllda kommentarer. Måltidskommentaren är viktig för att kunna anpassa sina doser så exakt som möjligt så den skall bli så lätt som möjligt att fylla i. I bloggen finns mer att läsa!
Agneta Toresson

2012-05-21 Ny Android-version ute och ny iPhone-app inlämnad till review

Nu finns ny version för Android. Trender är ändrat till Dag/Månad och raderna i listan är klickbara. När man klickar på en rad visas den dagens eller månadens alla inlagda värden. Tack till er som hört av er med önskemål.
IPhone-appen är uppdaterad och inlämnad till App store för review. Det kan ta en till två veckor innan den nya versionen kan laddas ner från App store.

Hör gärna av er med fler önskemål och synpunkter!
Agneta Toresson

2012-05-17 Test av nya versionen av iPhone-appen

Nya versionen av iPhone-appen kommer testas under helgen. Så inom två veckor skall den finnas på App store. En känd bugg är att Sök-funktionen inte fungerar innan man lagt in ett antal värden. Förhoppningsvis kommer en rättning på det med i den versionen som håller på att testas.
Agneta Toresson

2012-04-30 Valborg

Nu när webben är uppdaterad står apparna på tur. Föjande är på gång:
  • Snygga till iPhone-appens söksida
  • Öppna Ny post-sidan från påminnelser om dos/blodsocker
I både iPhone- och Android-appen skall man även kunna klicka på statistikraderna för att få upp alla poster man fyllt i för den dagen eller månaden.

Förutom detta skall webben mobilanpassas.
Trevlig valborg!
Agneta Toresson

2012-04-27 Webben uppdaterad

Nytt är sidorna Hur fungerar Dosemem? och den här sidan Nyheter. På den här sidan kommer det i framtiden publiceras information om aktuella saker, nyheter och kända fel.
Kalender-buggen är nu rättad!
Om sidan ser konstig ut, gå till Verktyg i webbläsaren, välj internetalternativ och ta bort temporära filer och webbhistorik. Ladda om sidan!
Agneta Toresson