Jag ville inte få bort mina höga blodsockervärden för att minimera risken för följdsjukdomar

Häromdagen blev jag uppringd av en journalist som skulle skriva om höga blodsockervärden och en ökad risk för alzheimers. Hon hade läst om Dosemem på nätet och att jag gått från att ha svängigt blodsocker med många höga värden till att ligga stabilt och där jag vill i mitt blodsocker. Vi pratade en stund fram och tillbaka. För journalisten var det viktigt att kunna citera någon som var lättad över att ha fått bort sina höga blodsockervärden med tanke på risken för olika följdsjukdomar man kan få av diabetes. Jag förklarade att jag aldrig har varit rädd för att få några följdsjukdomar. Anledningen till att jag är lättad över att ha fått bort mina höga värden är framför allt för att jag mår bättre här och nu. Mina svängningar påverkade mig så jag blev trött och irriterad. Visst kände jag även en viss oro för vad som hände med min kropp och hur det skulle gå med ögon och nerver osv, men oron för det har inte varit den starkaste drivkraften för mig. Den stora lättnaden för mig sen jag började använda Dosemem är att jag vet att jag KAN påverka min situation, jag KAN oftast förstå mitt insulinbehov tillräckligt bra för att slippa hamna över 15 och 20 mmol/l, jag KAN påverka hur mycket min diabetes och mitt blodsocker påverkar mig. Till slut insåg journalisten att jag inte var rätt intervjuobjekt för hennes artikel :-) Jag är inte rädd och jag vill inte att rädsla skall vara en drivkraft för att använda Dosemem! Ju roligare något är att göra, oavsett om det har med intressen eller egenvård att göra, desto större chans är det att man vill fortsätta med det.

Det här inlägget postades i Dosemem. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>